Васил Велев от АИКБ се готви за председател на НЕК?

Той се цели директно в председателския пост на НЕК и поради тази причина полага толкова усилия да очерни държавното дружество

В последните седмици председателят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев се вживява активно в ролята на отявлен критик на метода на управление на държавната НЕК. Любопитно е каква изгода носят на Велев тези медийни изяви?

Все пак живеем в страна, в която личната изгода е водеща за всяко едно действие. Едва ли основният му мотив е желанието да бъде под светлината на прожекторите и да си прави пиар, питат се експерти. Изглежда, че Велев се цели директно в председателския пост на НЕК и поради тази причина полага толкова усилия да очерни държавното дружество, пише ПИК.

След като стана ясно, че Бордът на директорите на БЕХ е отхвърлил оставката на директора на НЕК, Васил Велев веднага лъсна в медиите и продължи да прокарва менте компромати за некачественото стопанисване на дружеството. Вероятно Велев ще изчака да се потуши напрежението и след време ще се появи на бял кон като спасител на НЕК.

Според запознати присъствието на устатия индустриалец в НЕК ще е стратегическо, защото въпросният бил в топли отношения с важни хора в държавата и чрез него те ще получат сериозно влияние в управлението.

„Все пак апетитният стол на директор на държавното дружество е голяма хапка за Василев, който се е запънал като магаре на мост за властта в пустия НЕК. Вместо да си прави разходки по телевизионните студиа, нека се захване с въпроси от компетенциите на организацията, която представлява. Методът „Разделяй и владей“ трудно ще помогне на господина да се добере до мечтания пост – шеф на НЕК.

Излишна е фалшивата загриженост на Велев за българската енергетика. Прекалено много станаха Майките Терези“, коментират експерти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *