Васил Божков: Страхувам се да се прибера в България, на Балканите съм

Жена ми е арестувана, обяви бизнесменът

„Страхувам се да се прибера в България, страхувам се за живота си. Мислех да се върна, когато ме повикат, но след вчерашните изявления на главния прокурор, се страхувам да се върна. Не съм престъпник“. Това каза в интервю по телефона за предаването „Тази сутрин“ бизнесменът Васил Божков.

От вчера той е издирван с европейска заповед за арест, повдигнати са му 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.

Бяха претърсени 13 негови офиса, домът му в центъра на София и вила в парк Витоша.  Божков обяви, че досега никой от прокуратурата не се опитал да се свърже с него. Отново потвърди, че се намира в държава извън Европейския съюз. Не е в Сърбия, но е на Балканите, стана ясно от думите му.

Бизнесменът каза още, че вчера е арестувана съпругата му, но други членове от семейството му досега не са засегнати от акцията на спецпрокуратурата.

Васил Божков коментира още, че главният прокурор Иван Гешев бърка търговското право с наказателното. Той напомни, че е акционер в „Национална лотария“ има компанията дължи пари, отговорен е мениджмънтът. Аз съм си платил всички данъци, защо не са обвинени други акционери, попита Божков.

Бизнесменът посъветва прокуратурата да потърси виновници на по-високо ниво от тези в Комисията по хазарта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *