Дупки на пътя Самоков-Мальовица обръщат коли и предизвикват тежки инциденти. Жителите на четири села са готови на бунт заради лошото състояние на отсечката и я описват като „гробница”. По пътя се движат и училищни автобуси. Това засилва притесненията на местните, които чакат ремонт на отсечката вече половин век.

Престъпното безхаберие на служебните правителства на президента Радев, на кабинета „Петков“ и на предишни правителства може да доведе до фатални, непоправими последици, сигнализират пред ПИК живеещи в района.

От Агенция „Пътна инфраструктура“твърдят, че е предвидено изкърпване на настилката, а срокът за изпълнение на възложените дейности е 30 септември.

Ето какво обаче разказа пред камерата на ПИК кметицата на Говедарци Лорита Иванова:

„Много малка част от пътя бе преасфалтиран. Сега няма средства за нашия път, защото той е доста, 28 км. От АПИ не постъпват средства за този път, те само си избират изпълнителите. Имаме уверението им, че до 30 септември ще бъдат запълнени дупките, за което много се съмнявам. Това е поредното обещание, защото на 1 юни, когато правихме протеста 4-те села, г-н Сачански обеща 12 хил. кв.м. асфалт. Но до този момент, както сами виждате, нищо не се случи“.

Хората са възмутени, защото плащат винетки, „Гражданска отговорност“ и е безобразие сами да дават средства за ремонта на опасния път. Дори и да имат желание, от АПИ не разрешават.

„Туристите идват събота и неделя, нашите хора са всеки ден тука. Автобусите се чупят, колите се повреждат. Безхаберието е пълно! Смело мога да кажа. Никой не мисли за нас“, заявява Иванова. „Искаме легнали полицаи, защото хората, които идват тук, карат с безогледна скорост. Но пътят не е асфалтиран, как да ги направят тези легнали полицаи?“, добавя тя.

Хората от Говедарци казват, че пътят не е оправян 40-50 години.

„Въпросът тук е държавен, колко пъти снимаха. А дупките са ужасни! На хората им писна“, споделя жена от Говедарци и допълва: „Хората млъкнаха, защото явно паричките спират нещата. И то е в цяла България“.

Друг мъж обяснява, че по пътя Говедарци – Мальовица често стават катастрофи: „Има много дупки, особено при лошо време като се напълнят. Движението е много натоварено, особено петък, за Мальовица“.

Кратерите са с размери от 50 см та до метър широки. Дупките са и върху стария асфалт, и върху новия. Ако има две коли, дъжд или сняг, шофьорите не могат да преценят колко са дълбоки дупките, може да се стигне до много критични ситуации – не само с потрошени коли, но и с потрошени човешки животи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *