БСП подкрепи Мая Манолова за кмет на София

Утвърдени са и около 100 други номинации за общините в страната

Бившият омбудсман Мая Манолова е утвърдена единодушно от Националния съвет на БСП за кмет на София, съобщи БНР. Неделният пленим на левицата утвърди и още други 100 номинации за кметове на общини.

През седмицата софийската организация на БСП почти единодушно подкрепи кандидатуратa на Мая Манолова, издигната от инициативен комитет за кмет на София. Председателят на столичната структура на социалистите и водач на партийната листа за общински съветници Калоян Паргов подчерта, че БСП се нуждаят от символна победа в столицата. „Шансът да спечелим София за първи път в демократичната история на страната не бива да бъде пропилян, защото промяната в България започва от София“, каза той.

Очаквано, пленумът потвърди решението на софийската организация. Настроенията преди Националния съвет бяха за категорична подкрепа на Мая Манолова за кмет на София, посочва националното радио. Манолова получи подкрепата и на вътрешната опозиция в партията.

„Мая Манолова си я познаваме като острие. Нейният път започна и доскоро беше пътят на левицата и ако искаме наистина да променим моделът в София и в страната, това няма как да стане според мен, без подкрепата на БСП, така че се надявам днес Националният съвет да даде своята подкрепа за кандидатурата на Мая Манолова“, заяви в предаването „Неделя 150“ зам.-председателят на парламентарната група и член на Изпълнителното бюро Драгомир Стойнев.

Според бившият депутат и член на НС на БСП Янаки Стоилов бившият омбудсман има добри шансове и възможности за успех. „Аз не изключвам да бъдат изразени мнения и някакви препоръки по отношение на кампанията ѝ и взаимодействието с БСП, но това според мен няма да предизвика разногласия в крайния резултат и мисля, че БСП трябва да се стреми значително да увеличи своето представителство в Общинския съвет“, каза той.

Пленумът на БСП реши партията да издигне собствена кандидатура за Варна. Това е бившият министър на образованието в кабинета на Пламен Орешарски проф. Анелия Клисарова. Това се случи на фона на създалото се напрежение във варненската структура на социалистите около преговорите с лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов за кандидат-кмет на морската столица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *