БСП обяви, че се завръща в местната власт и си приписа балотажа в София

Завръщане в местната власт, пропукване на крепости на ГЕРБ и почти двойно по-висок резултат от местния вот през 2015 г. Така коментира изборният резултат на левицата Кирил Добрев, който е зам.-председател на социалистическата партия.

„Няма окончателни резултати, но с увереност казвам, че БСП се завръща в местната власт. Имаме почти двойно по-голяма подкрепа за партията от 2015 г. Временните резултати показват, че БСП е на балотаж в 15 областни града. В няколко сме първа политическа сила. Знакови крепости на ГЕРБ се пропукаха“, коментира Добрев след приключването на първия тур на местния вот.

Той призова хората да са активни на балотажа, тъй като така щели да неутрализират влиянието на корпоративния и купения вот.

БСП се похвали и с втория резултат на Мая Манолова в София. Бившата депутатка от БСП, която се яви на изборите като независим кандидат, събра над 24% от гласовете в столицата и на втори тур ще се яви срещу първата – Йорданка Фандъкова (ГЕРБ), която има около 35 на сто от гласовете. „Това за левицата е първият балотаж след 2005 г. Гласовете за кандидатите на промяната са много повече от тези на Фандъкова. Софиянци да помислят една седмица и да гласуват за промяната следващата седмица“, обяви Добрев.

Той определи кампанията на БСП като „най-скромната, най-пестеливата, но най-направената от сърце и душа“. „Нашите кандидати бяха най-проверяваните, най-надзираваните от всички институции“, коментира Добрев и добави, че иска да почерпи „колегите от МВР-Видин с баницата, която конфискуваха вчера“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *