БСП може да издигне и свой кандидат за кмет на София

Весела Лечева е кандидатурата на левицата за кмет на Велико Търново

БСП може да издигне и свой кандидат за кмет на София, каза зам.-председателят на парламентарната група на червената партия Крум Зарков. ”Очевидно е, че така нареченото политическото ветрило трябва да се разтваря, за да се постигне успех. Вижда се, че хората търсят и единство – единомислие”, каза той.

Зарков допълни пред Нова телевизия, че решението на социалистите дали да подкрепят Мая Манолова или не ще бъде взето в сряда. ”Очевидно е, че Мая Манолова е силен кандидат и с подкрепата на БСП има всички шансове да спечели София. Тя ще представи своята програма когато реши. Всеки кандидат, когото партията подкрепя, ще трябва да се съобразява и с нашата такава”, посочи той.

Зам.-председателят парламентарната група на червените обаче бе категоричен, че е възможно социалистите да издигнат и свой собствен кандидат за градоначалник на София.

”БСП е партия, която има сериозен потенциал”, обясни той.  БСП ще издигне за кмет на Велико Търново депутатът Весела Лечева. Шампионката по стрелба и бивш спортен министър Весела Лечева е единствената номинация, която гласува общинската конференция на БСП във Велико Търново.

Старата столица не е имала ”червен“ кмет от 20 години. ”Все още има процеси, които задържат развитието на Велико Търново“, каза Весела Лечева, цитиран от БНР. ”Стремим се ГЕРБ да бъде свалена от власт“, коментира Георги Свиленски от Изпълнителното бюро на БСП.

”Целта ни е минимум удвояване на кметовете, които имаме до момента, удвояване на броя на общинските съветници“, допълни той. Във Великотърновска област в Павликени, Сухиндол, Стражица и Полски Тръмбеш БСП подкрепя досегашните си кметове, а в Златарица издигна кандидатурата на световния шампион по борба Михаил Ганев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *