Борис Бонев определи като “конспирация” твърденията, че е подкрепил ГЕРБ

Независимият общински съветник Борис Бонев не казва в прав текст дали е подкрепил Елен Герджиков от ГЕРБ за председател на Столичния общински съвет. Вместо това той разкритикува “приятелския огън” на “Демократична България” по време на кампанията.

“Като нов човек за политическите нрави си дадох сметка, че не искам да придобивам някои от тях. Например, след 2 месеца и половина кампания, обилно гарнирани с ругатни и приятелски огън, изведнъж възникна предложението да съм компромисният кандидат за балотажа. Звучеше екстравагантно и разбира се невъзможно. Това е така, защото подобни решения се вземат на политически преговори, а не са среднощни хрумвания заради обстоятелства, които вече са факт. (т.е. след балотажа). Затова и не обърнах голямо внимание”, написа общинският съветник в профила си във “Фейсбук”.

Той определя като предизвестен избора на Герджиков за председател на СОС.

“Онзи ден се избираше председател на общински съвет. Оказа се, че всички знаят, че ще бъде избран Елен Герджиков, но е много важно да се запишат, че са участвали в мача със свое предложение. А според политическия фолклор в СОС, имало две гласувания, на които трябва да заявиш опозиционност – за председател и за бюджет. Но тук пак имаме същата случка – когато някой иска опозицията да държи общинския съвет, се водят отново политически преговори, т.е. БСП, Демократична България, Спаси София и ако някой друг желае, постигат споразумение и мнозинство, за да наложат свой кандидат. Такива действия нямаше. Но всички изненадано се занимаваха с това, за кого съм гласувал аз в един предизвестен избор. Отказвам да участвам в политически театър – намирам го за лицемерно. Аз обичам да се занимавам с политически действия и решения за реалните проблеми на хората. И тепърва ще продължа да го доказвам и показвам. Всичко останало оставям на теоретиците на конспирацията и свободното им време…”, отбелязва още Борис Бонев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *