Борисов смени плочата: лоши машини нямало, защото са въведени по времето на ГЕРБ

За по-малко от седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смени позицията си за машинното гласуване на 180 градуса. След като през последните дни депутати от партията многократно атакуваха устройствата за машинно гласуване, днес бившият премиер призна, че именно неговото правителство е отпуснало средства за закупуването им и от това направи извод, че машините са много добри.

„Колегата Христо Иванов кръсти машините „Борисовки“, макар че ние като правителство сме осигурили пари да се купят тези машини. Ако е вярно това, което говорят, излиза, че ние сме най-демократичните и ние сме направили промяната. Към статукво и към кое минало ни числят, като ние сме закупили изключително добри машини“, заяви Борисов.

Щом са наречени Борисовки, лоша Борисовка няма. Щом са кръстени на мое име, поддържаме ги, но да продължат да ги наричат така.

За пореден път той призова депутатите си „да влязат в диалог“ с останалите партии и добави: „Ние бърза работа нямаме, основната ни цел е направата на правителство, а не изборен кодекс за след 4 години“, заяви лидерът на ГЕРБ. Отново потвърди, че партията му е готова да оттегли част от предложенията си, свързани с промени в изборното законодателство и за първи път обяви, че депутатите му биха могли да подкрепят идеята на „Демократична България“ за въвеждането на преброителни центрове.

„Може да е по-скъпо, може да се повече хора, но тогава ще е гарантираме преброяването“, каза Борисов.

По думите му ГЕРБ не се е отказала от машинното гласуване, но имала проблем, че никой не надградил „Борисовките“, давайки отново за пример флашките.

След това лидерът на ГЕРБ уж благодари на съпредседателя на „Демократична България“ за ласкателството, че е нарекъл машините на негово име, но веднага след това го атакува.

„Той твърди, че убеждаваме хората, че трябва да ги е страх от машините. Христо, как убеждаваме хората? Ние ги въведохме. Опитваш се да манипулираш, но това не го разбираш и не го можеш колкото мен. Аз никога не съм бил коалиционен партньор с БСП. Ти беше част от всички кражби. С кое право“, добави Борисов.

Продължи с нападките срещу Иванов заради това, че наричал ГЕРБ, ДПС и БСП „коалиция на реванша“. „Кое бе, братко? Аз ако исках реванш, с цената на всичко още на първия мандат можехме да направим правителство и да дойда по домовете ви и да ви извличам незаконно, но аз съм демократ и европеец, такова нещо не мога да си го помисля“, каза лидерът на ГЕРБ.

Накрая отново повтори, че истинската отговорност пред партиите е да се състави техническо, кратко правителство, поне докато мине зимата.

„Не измествайте темата. Ще седнем и ще направим правителство. За 7-10-15 дни ще го направим“, каза още Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *