Борисов поиска да вземе и Левски от Божков

Клубът е политически заложник от поне 6-7 години, обявиха организираните фенове

Премиерът Бойко Борисов поиска да вземе футболния клуб Левски от ръцете на Васил Божков, както се очаква да направи с лотарийните игри в скоро време. На среща с организираните фенове на „сините“ той им подхвърли, че ще е най-добре акциите на клуба да са именно в привържениците, а не в бизнесмена. Разговорът на „Дондуков“ 1 беше иницииран от феновете, които са загрижени, че Левски може отново да остане без пари. Преди дни самият Божков предупреди, че ако държавата национализира лотариите му, ще спре парите на „сините“, защото няма да има от къде да ги взима.

„Аз съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. Левски е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба”, обяви Борисов по време на срещата, която продължи над час и половина.

“Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Законът за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с Левски, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък”, заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на Левски.

“Беше ни предложено да си вземем акциите, каквото и да значи това. Ще си помислим. Това не е първото подобно предложение към нас. Спас Русев също ни бе предложил да си вземем акциите. Не е имало обещания. Ние казахме няколко пъти, че под някаква форма Левски изглежда стабилен през последната година, но знаем, че този модел не е устойчив. Това също е видно”, добави още той на брифинг след срещата.

“Левски е политически заложник от поне 6-7 години и това го виждаме вече от няколко ръководства. Това няма как да стане без съдействието на управляващите. На тази среща бяха зададени конкретни въпроси. Случайност ли е, че различните сигнали и проектозаконите на Валери Симеонов съвпадат? Отговориха ми, че не се знае и че е случайност. Проектозаконът на Симеонов е противоконституционен и носи загуби за България. Беше ми казано, че ще се провери дали е незаконно и дали противоречи на Конституцията, което ми се струва крайно несериозно. Да предлагаш закон без да провериш последствията за държавата… Категорично се обявявам против този модел и случващото се от толкова години насам. За първи път от 6-7 години има собственик, който заявява, че наистина е такъв. Финансовото министерство потвърди, че парите, които се влагат в Левски са под формата на дарения. Левски беше изправен на прага на фалит и всъщност все още е, предвид случващото се и прокарващите се проектозакони”, заяви  лидерът на фракцията “Ултрас Левски” Адриан Петров. Той представлява тази част на привържениците, която посещава мачовете в новия сектор “А”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *