Борисов подкрепи изгонването на руските дипломати

„Глас народен – глас Божи! Това правителство е избрано от народа. Нито крачка назад! Крачка назад не трябва да дава правителството, това би означавало капитулация. Има пълната ни подкрепа“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод изгонването на руските дипломати.

Ултиматумът на Митрофанова да се изтегли решението за дипломатите днес до 12 ч. е обидно за нашето правителство, категоричен е експремиерът.

„Ние с две ръце подкрепяме член 11 с бройките на дипломатите. Това трябваше да се случи по друг начин, трябваше външният министър, заедно с премиера да слязат пред вас, да го обявят като решение на база доклад на службите, ако има такъв, и ако няма, да поемат политическа отговорност, това е също възможно. Да кажат: искаме да приведем в съответствие, реципрочност, има думички в дипломацията, които ясно казват как става. Да запознаят президента, да дойдат в парламента и ние щяхме да ги посрещнем на крака с аплодисменти, но това е минало“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Ако българите не искаме да катастрофираме, трябва да бъдем много единни, много силни“, добави той

Народът обеднява и ще продължи да обеднява. Ще видите, че въпреки мерките, хлябът няма да поевтинее, каза Борисов.

„Това, което не ни убива, винаги е поправимо. Ние ще поправим и това, както винаги сме го правили. По-скоро непоправимо е милиардите, които за тези месеци изтекоха в джобовете им през руските компании и през посредниците и от газ, и от ток“, отговори Борисов на въпрос дали скандалът с изгонването на руските дипломати може да бъде поправен.

„Сега има война, ние сме на страната на Украйна, на евроатлантическия свят. Нещата са черни и бели. Ако влезем в детайли и в глупостта им, ще излезе, че не сме от тази страна на чертата. А ние сме! Затова, абстрахирам се от имена. Мога всякакви епитети да им сложа. Ние подкрепяме действията на българско правителство. Ние подкрепяме действията, които са извършили, защото са избрани от народа. Щяхме да го направим по друг начин, без да скъсаме дипломатически отношения и без да се поставим в тази ситуация“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *