Българският премиер Бойко Борисов най-после ще осъществи една от мечтите си през последните 3 г. – да се срещне и снима с президента на САЩ Доналд Тръмп. За разлика от 5-секундното ръкостискане през 2018 г. в ООН, сега щели да разговарят насаме.
Срещата е предвидена на “Пенсилвания авеню 9000” на 25 ноември като знак за силните и трайни отношения, които съществуват между двата народа, уточниха от щатското посолство у нас.

“Съединените щати и България са съюзници в НАТО и Президентът очаква да бъдат обсъдени начини за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността, особено за гарантиране на стабилността на Черноморския регион, улесняване на енергийната диверсификация”, пишат още от американската дипломатическа мисия в София.

Последно Борисов бе във Вашингтон и се срещна с Тръмп в края на септември миналата година, но оттогава двамата са се виждали и чували по телефона няколко пъти. На срещата на върха на НАТО през декември българските първи мъже Румен Радев и Бойко Борисов се разбраха България да излъчи държавния глава за представител на нея като страна-членка на Алианса, което означава, че той ще се срещне с щатския си колега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *