Борисов винаги се е страхувал от февруарски сценарий

Борисов винаги се е страхувал от февруарски сценарий. Навсякъде се гледа под чаршафите и се търсят врагове. Мисля, че това е редовна песен на министър-председателя, който непрекъснато дебне врага, било с партиен билет, било от друг цвят. Това коментира в предаването “12+3” на БНР пиар-експертът Арман Бабикян.

Нека да бъдем почтени – скандал във водния сектор имаше, още когато умряха хора в с. Бисер, добави Бабикян. По думите му наводнението в Мизия е второ избухване на кризата във водния сектор. Всеки път се установяваше едно и също – че в този сектор нещата са абсолютно неясни, размити между институциите, и всеки прави каквото си иска, основно – пари. Сега се изправяме пред следваща криза. Няма нормален вид управление, което подскача от криза на криза и да смята, че секторът се управлява добре, добави анализаторът.

Той коментира и оставката на екоминистъра Нено Димов, който е обвинен в безстопанственост. Изходът от тази криза, при всички положения, трябва да бъде промяна в начина на управление на страната, убеден е Бабикян. Той попита реторично „Някой има ли спомен каква е управленската програма на днешното мнозинство?“.
Практиката показва, че замяната на един министър с друг не променя политиката, а Нено Димов не е първият министър, който подава оставка, коментира още Бабикян.

На въпрос “Играе ли политически прокуратурата”, той отговори: “Не вярвам прокуратурата самостоятелно да може да взема решения в този аспект, от гледна точка на това, че изборът на главен прокурор е политически процес от самото начало на демокрацията у нас“.

В енергетиката Борисов не балансира между САЩ и Русия, той се опитва са излъже и едната, и другата страна, смята експертът. Аз твърдя, че няма да му се получи, защото няма вменяем човек, който да не е наясно, че през тази прословута преименувана тръба ще тече руски газ и това не е диверсификация, обясни Бабикян. Диверсификация е на маршрут, но не и на източник.

Единствената тръба, за момента, от която можем да получаваме друг вид газ, е от Гърция. Истината е, че диверсификацията на България не се случва през копаенето на нова тръба, за която ние плащаме луди пари, обобщи пиар-експертът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *