Борисов бълнува след падането на кабинета „Петков“: Не ГЕРБ, а ПП е в изолация

Вотът на недоверие минал не заради ГЕРБ, ДПС или който и да било, а защото самата управленска коалиция се счупила

„Аз се наслушах от сутринта на водещи, които (казват, че) ГЕРБ бил в изолация. Не! ПП изпадна в изолация.“ Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в извънредно живо излъчване през фейсбук в централата на партията. До него бяха депутати начело с председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Борисов заръча на депутатите си да участват в заседанията на Народното събрание с цел приемане на бюджета и на решение по „френското предложение“ за Северна Македония. Припомняме, че ГЕРБ вчера и днес участва в блокирането на кворума в парламента заедно с ДПС, ИТН и „Възраждане“. Това провали пленарните заседания.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че днес имало заседание на Изпълнителната комисия на партията.

Той отговори на „спекулации“, една от които за Северна Македония. ГЕРБ решили да дадат „зелена светлина“ на съседната държава (чрез подкрепа за сваляне на ветото върху старта на преговорите за влизането й в ЕС). Борисов подчерта, че България към момента блокира преговорите не само на Македония, но и на Албания. 

Той предложи да има извънредно пленарно заседание на Народното събрание още днес за гласуване на „френското предложение“.

Огромни спекулации имало и по темата „бюджет“. 

Бойко Борисов отвори „скоба“ за вота на недоверие: „Този вот мина не заради ГЕРБ, ДПС или който и да било, а първо, защото самата управленска коалиция се счупи; обвиненията й в корупция, в лъжи, задкулисие и то брутални…“

Лидерът на ГЕРБ уважавал лидера на БСП Корнелия Нинова. По повод изявлението й, че сега ще настъпи хаос, Борисов обясни, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ задължавала депутатите от партията да гласуват в подкрепа на промените в бюджета, колкото и лоши да били те, за да не бъдат обвинявани, че заради тях няма да има увеличение на пенсиите.

Бойко Борисов заръча на народните си представители да проведат разговори с другите партии парламентът да заседава по две точки – за бюджета и за „френското предложение“. 

Лидерът на ГЕРБ призова са се спре с обидите, като се извини половинчато, че вчера е нарекъл премиера Кирил Петков страхливец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *