Бойко Борисов разкри предизборна „уйдурма“ – Манолова кара циганите да кажат, че ще гласуват за Фандъкова

Кандидатът за кмет на София Мая Манолова и щабът ѝ са измислили предизборна „уйдурма“ – карат ромите в София да кажат, че ще гласуват под строй за Йорданка Фандъкова. Това обяви пред бТВ премиерът Бойко Борисов. Според него в четвъртък вечерта Манолова е била в софийското село Волуяк, където е се е договаряла.

“Може да попитате – снощи към седем и половина – осем без двайсет дали г-жа Манолова е правила там среща с ромите да прави такава уйдурма. Споделям какво ще правят – конспиративно, чакали са я на Волуяк и е отишла да се спазарява кои роми да излязат и да кажат: „ГЕРБ ни платиха, Фандъкова ни плати да гласуваме за нея”, заяви Борисов.

Той твърди, че е научил информацията от „възмутен човек“ от щаба на Манолова. Идеята била това да се засенеме и разпространи из социалните мрежи, а в неделя следобед да се включат и няколко телевизии, за да се покаже, че вотът в София се подменя.

Нечистоплъни хора

Борисов, който не спира да говори, че се готви “нов Костинброд”, твърди, че сценарият с ромите бил измислен от човек от щаба на Манолова, който навремето се навъртал около него и му поискал 3 млн. лв. за да му помага на изборите за кмет на София през 2005 г. Премиерът обясни, че бившият омбудсман нямала предизборен щаб, а някакви нечистоплътни хора около себе си.

“Тя екип няма, там е сбироток, даже някои много нечистоплътни, ама във физическия смисъл на думата – не се къпят. Те са се въртели много около мен. Един от тях ми поиска 3 млн. лв., за да ми помогне за първия тур, да ми покаже как се правели избори, първият тур, когато се явявах за кмет, с Б му е името. И аз го гледам, викам: “Аз нямам такива пари, аз излизах точно от главен секретар”. Вика: “Ще вземеш от Цветелина”. Викам: “Я си…”. Знам ги тези хора какво могат да измислят, те не могат да измислят друго”, каза Борисов. Според него въпросният човек “й пишел нещата” на Манолова.

Прокурори и сигнали

Ромската карта на изборите се разиграва както от ГЕРБ, така и от Манолова. В четвъртък от прокуратурата съобщиха, че са получили сигнал от щаба на Манолова за предстоящо купуване на ромския вот. В сигнала се настояваше главният прокурор Сотир Цацаров да разпореди на прокурори и полицаи извънредни дежурства около секциите в ромските махали. В отговор шефът на държавното обвинение заяви, че в сигнала няма никакви конкретни данни за купуване на гласове.

Братя Галеви са ѝ помогнали

Известните дупнишки бизнесмени и бегълци от правосъдието братя Галеви помагат на Манолова от чужбина, каза още премиерът. Пламен Галев и Ангел Христов са в неизвестност от години. Според Борисов обаче те все още имали влияние в ромските махали. “Няма ги, щото направихме така, че да ги търсим с червени бюлетини. Но това не значи, че отвън някъде нямат влияние върху ромските босове. И няма да ме учуди, ако и на първия тур са правили такива магарии”, заяви Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *