Бойко Борисов обеща да не прави правителството с Делян Пеевски

През тези девет месеца сме повишили раждаемостта, хвали се лидерът на ГЕРБ

 

„И 150 депутати да има ГЕРБ и ДПС след изборите, правителство между тези две партии няма да има“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той коментира промените в Конституцията, засягащи избора на служебен премиер и правителство.

„Аз имам добра памет за неща, в които съм участвал. Специално за Конституцията съм казвал, че подкрепям Христо Иванов и неговите предложения. Аз дори не съм участвал в разговорите за Конституцията. Не виждам Христо Иванов да е виновен за нещо, за да понася отговорност. Аз винаги съм вярвал на Христо Иванов. И като министър на правосъдието“, посочи Борисов.

На въпрос знае ли за имена на министри в предстоящия служебен кабинет, Борисов отговори: „Не и не се меся. Изобщо“. До този момент не знам да е поискана среща с кадри на ГЕРБ, уточни още Борисов.

Относно избора на Димитър Главчев за служебен премиер, Борисов коментира: „Президентът е отговорен човек и няма да хвърли държавата в конституционна криза. Това е негов избор и ние го приемаме. Видяхме много неща. Но това, което най ме радва е, че през тези 9 месеца сме повишили раждаемостта. В това правителство нещо много хубаво сме свършили“.

Калин Стоянов се справи добре с Шенген, справи се добре с границата. От вчерашното съобщение на МВР кой е назначил жената на Нотариуса, също стана ясно. Калин Стоянов е лично назначение на Бойко Рашков. До последния му ден като шеф на една от най-важните дирекции – Борба с организирана престъпност. Връщам се на върпоса с паметта – нека имат всички памет. Много интересно ми беше тези дни, най-вече, че сме повишили раждаемостта. Масово се увеличила раждаемостта. За всичко останало, паметта ми е, че имаше много ясни принципни решения – и за Украйна, и за енергетиката, социалната сфера, добави още лидерът на ГЕРБ.

На мероприятието на ПП-ДБ чухме какви ли не лоши неща за нас, но в същото време след изборите пак сме щели да си говорим. Аз ги съветвам да изгледат поставновката „Език мой, враг мой“. Ако продължат по същия наичн – няма да си говорим, отбеляза Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *