БНТ към Волен Сидеров: #Извинисебе

Довечера атакистът трябва да гостува в “Панорама”

Волен Сидеров попадна под ударите на собствената си прочута мантра “Извинисебе!”. Управата на БНТ реши да не допуска лидера на “Атака” до ефир, докато той не се извини публично. Това става ясно от решение, публикувано в сайта на телевизията.

“Управителният съвет взе решение г-н Волен Сидеров да не бъде допускан до участие в предавания на обществената медия до постъпване на писмено извинение от негова страна за отношението му към Българската национална телевизия и нейните служители”, се казва в решението.

Вижте цялото решението на управителния съвет на Българската национална телевизия:

РЕШЕНИЕ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ 

от проведено заседание на 03.10.2019 година

Във връзка с допуснатите от страна на г-н Волен Сидеров нарушение на чл. 189, ал. 3 от Изборния кодекс, нарушение на правилото за зачитане на равнопоставеност и значимост на кандидати в предизборната кампания съгласно правилата, приети с Решение № 796-МИ/27.08.2019 г. на Централната избирателна комисия, и неспазване на регламента за провеждане на диспути, определен в Споразумението за отразяване на предизборната кампания за провеждане на избори за общински съветници и кметове на 27.10.2019 г., сключено между Българската национална телевизия и упълномощени представители на партиите, коалициите на политическите партии и инициативните комитети, регистрирали кандидати за участие в посочените избори, Управителният съвет взе решение г-н Волен Сидеров да не бъде допускан до участие в предавания на обществената медия до постъпване на писмено извинение от негова страна за отношението му към Българската национална телевизия и нейните служители.

Настоящото решение влиза в сила от момента на взимането му и е задължително за всички служители на БНТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *