Говорителят на #КОЙ Близнашки съветва президента да подаде оставка

Прокуратурата пусна разговор, за който има съмнения, че Румен Радев се опитва да осуети проверка на КПКОНПИ.

В съобщението се твърди, че е спряно разследване, по което има висока степен на вероятност за съпричасност на Радев към престъпна дейност. Става дума за прикриване на данни от проверка на Антикорупционната комисия срещу Десислава Радева.

Преживяваме един много драматичен ден. Това е от тези преломни дни, в които настъпват обрати в историята. 28 януари ще се окаже подобен ден. Всичко започна по един невинен начин – с искането на главния прокурор да се тълкува член 103 от Конституционния съд“, каза бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в предаването „Денят ON AIR“.

Според него, когато президентът Румен Радев е попитал за мотивите, нещата са придобили неочакван развой.

„Държавният глава доста предизвиквателно настоя да се изяснят мотивите и нещата станаха неудържими. Появиха се твърде много неща, които той не е очаквал, че ще видят бял свят, но самият той настоя това бъде направено и се създаде изключително сложна ситуация“, каза още Близнашки пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че тепърва ще видим дали тези записи ще бъдат оспорени.

„Нещата не могат да станат в полза импийчмънт. Тук не е толкова важен юридическият аспект на проблема, а моралният“, допълни професорът.

Той коментира и изявлението на началника на кабинета на Радев. Според Близнашки, Калоян Методиев по фриволен начин съобщава, че ако се стигне до импийчмънт това ще качи рейтинга, но всъщност нещата били много по-сложни.

„Президентът е изправен пред една много сложна дилема, защото той е човек на честта и ще трябва да вземе много сложно решение. Няма място за импийчмънт. Тук нещата опират до нещо друго – имаш претенции, че си човек с много висок морал, а се оказва, че си склонен да прикриваш неща, които засягат най-близките до теб хора“, посочи Близнашки.

Той е категоричен, че тази нощ Радев трябва да вземе едни от най-важните решения в живота си.

Естествен изход от ситуацията е оставката. Няма друго решение, ако той реши да упорства, да предизвика формалните процедури – това ще бъде ходене по мъките. Много е важно, когато си се захванал с политика да си даваш сметка за евентуалните последици и всичко, което правиш“, допълни още бившият служебен премиер.

2 коментара

 1. Този дърт пергишин, да не казвам друга дума, май много си е повярвал.
  Не сме народ, а Мърша!

 2. Какъв разбор , какво нещо , не лесно да се водиш професор , а да си тъп , като талпа !
  За Мутрагенов от Банкя дали има морална дилема ,че изтрови цял народ горейки токсичините отпадъци от цял свят 1
  Че похарчи три милиарда крадени бари от българите за да обслужи господарите си в САЩ ?
  А източените язовири дали са му морална дилема !
  Проферсорчето не пита за морални дилеми правилните хора !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *