Бизнесменът Николай Дракополов бе застрелян публично пред очите на 11-годишно дете

Добре подготвено, организирано и извършено поръчково убийство е основната версия за снощното убийство на 46-годишният собственик на автокъща “Авто Тони” Николай Дракополов, по която работят разследващите. Бизнесменът беше застрелян в луксозния си автомобил на Околовръстното шосе в София в района на кръстовището със „Симеоновско шосе“. Тялото на мъжа бе открито в джип „Мерцедес“ след подаден малко след 20.00 ч. във вторник сигнал.

Според първоначалната инфирмация, когато бизнесменът спрял на червен светофар е бил покосен от стрелбата на убиеца. Стрелецът е бил маскиран и е бил в изчакване под моста до кръстовището. След стрелбата, той е избягал пеша по Симеоновско шосе в посока центъра, където се предполага, че е чакан от кола. Появи се и версията, че стрелецът е бил под прикритието на клошар, каквито имало обичайно в района. На мястото често се получава задръстване и има възможност да се следят колите, което вероятно е улеснило и планирането и извършването на убийството.

Издирването на стрелеца продължава и тази сутрин, когато се извършва и повторен оглед на местопрестъплението.

Убийството е извършено пред очите на 11-годишно дете, което се е возело на предната седалка до застреляния. Софийският градски прокурор Илиана Кирилова, която беше на местопрестъплението, съобщи, че детето не е пострадало. То е на приятелката му, с която живее на семейни начала, и е предадено на семейството.

Прокурор Кирилова съобщи, че са открити две гилзи. Все още не е ясно с какво оръжие е стреляно.Разпитват се свидетели от колите, които са били зад автомобила на застреляния. Сигналът за убийството е подаден точно от човек, който е бил с кола, движеща се зад автомобила на застреляния. Той е съобщил, че се е случил инцидент и че е чул изстрели.

Дракополов е бил познат на полицията. Шефът на СДВР Георги Хаджиев обяви, че той е имал „криминалистични регистрации и други неща“, но не може да бъде конкретен, за да не попречи на разследването. Нито от прокуратурата, нито от МВР обаче не казаха дали той да е имал влезли в сила присъди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *