Бившият вицепрезидент на „Мултигруп“: Илия Павлов ме изкара от болница, за да дам пари на Слави!

Сензационни разкрития за връзката между Слави Трифонов и Илия Павлов направи бившият вицепрезидент на „Мултигруп“ проф. Стоян Денчев. В интервю за интернет предаването „Истории от прехода“ той призна, че убитият бизнесмен е давал пари на Дългия.

„Слави Трифонов го познавам още като бях в „Мултигруп“. Бях в болница и с Любен Дилов ме изкараха оттам, защото Илия Павлов ги беше пратил да говорим да им дам някакви пари за създаване на партията „Гергьовден“. Тогава говорих с тях, а Мая Манолова имаше една приятелка Анелия, която я беше довела в УНИБИТ (след като Мая стана депутат) за това да ѝ кажа няколко думи как да се държи. Иначе нямам постоянни връзки с тях – не ги познавам толкова добре“, разкрива проф. Денчев.

Самият Слави Трифонов неведнъж е величал публично разстреляния Илия Павлов. До ден днешен той е в топли отношения и с вдовицата му Дарина Павлова. Чалга месията се сближава с шефа на „Мултигруп“ през 1999 г., след като предаването „Каналето“ с участието на Дългия и екипа му е свалено от ефира на БНТ от тогавашната шефка Лиляна Попова. И до днес се твърди, че заповедта е дошла лично от Иван Костов. Говори се, че самият Илия Павлов наел чартър, който да откара Трифонов при него в „Грандхотел Варна“.

На прословутата среща Дългия договорил спонсорството му. „Илия Павлов спаси „Хъшове“. След като ни изгониха от БНТ, той ми каза: „Ми, там долу има едно мазе, ако искаш, може да излъчваш от него“. Но той никога не поиска нищо в замяна от мен. Подкрепата бе дотолкова, доколкото да можем да съществуваме на ръба“, признавал е самият Трифонов, като директно е заявявал, че е бил приятел с мутрите. „Аз бях приятел с тези хора и не се срамувам да го кажа. Бил съм близък с Васил Илиев, с брат му – Жоро Илиев. Познавам Поли Пантев, Дмитрий Минев-Димата Руснака. Да си мъж, означава да си държиш на думата, да си широко скроен, да имаш достойнство. Абсурдно звучи, но някои от тези хора наистина бяха такива. Не се срамувам и не съм се страхувал от тях“, изповядва се Дългия.

Отношенията му с Павлов са толкова близки, че той дори гостува в митичното имение в САЩ. За въпросната визита преди време сподели актрисата Лилия Славова, бивша съпруга на актьора Краси Ранков. „Слави дойде на гости на Илия и на Дарина за Нова година, мисля, че беше точно годината преди да убият Илия. Бяхме в имението им в Мидълбърг, пяхме, пяхме, танцувахме! На сутринта, на самия 1-ви, сме станали само аз, съпругът ми Паскал, Слави Трифонов и Пламен – момчето, което ни помагаше. Моят мъж е запален ловец, Илия също, в Западна Вирджиния ходеха много често на лов и естествено, имаха много и интересни оръжия. Още вечерта Слави обясняваше на мъжа ми, че и той се е запалил, но още не е почнал! Затова на сутринта Паско каза на момчето:

„Донеси му пушката!“. И то я донесе. Докато Паскал успее да извика: „Внимавай, пушката рита!“, Слави излезе навън и гръмна! Нали беше и Нова година! Върна се, а между очите му… една огромна цепнатина! А аз започнах да се смея като откачена, защото той изглеждаше като едно голямо тъжно дете – толкова жално гледаше! Викам му: „Слави, много искам един ден да дойда в твоето предаване и да разкажа тази случка!“. А той: „Знаеш ли кога ще дойдеш в моето предаване! Ама, никога! Не се оказа нищо страшно, въпреки че изглеждаше, че трябва да се шие. Имах една специална лепенка, превързах го, ходи така цял ден. Той ни закле никога да не разказваме тази история, за да не му развалим имиджа, но…“, разкрива преди време Лили Славова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *