В варненския избирателен райони водач по преференции от първата политическа сила ГЕРБ отново е бившата хостеса от нощния клуб “Сенсо” Славена Точева, става ясно от справка в ЦИК при 100% обработени протоколи в секциите във Варна.

Тя е единственият кандидат-депутат на ГЕРБ във Варна, който пренарежда листата заради големия си брой преференции – цели 7306. На този фон водачът на листата Даниел Митов е събрал общо 4139 преференциални гласа.

Това не е първият път, в който Точева прави подобно разместване – на изборите през април 2021 г. тя успя да измести бившия здравен министър Костадин Ангелов с 6805 преференции.

Славена Точева е постоянно присъствие в пленарната зала през трите изминали кратки Народни събрания, но за сметка на това се изказва рядко и основно по време на парламентарен контрол, когато понякога задава въпроси от името на парламентарната си група.

Точева е била съдружник в една фирма с Дениз Сакаллъ, син на бившия председател на ДПС-Варна Ведат Сакаллъ. През 2017 г. обаче тя прехвърля целия си дял на Сакаллъ.

Кандидат-депутатът на “Демократична България” Стела Николова, която е на второ място в листата на десните за морската столица, е получила 3077 преференциални гласа, а водачът на листата и съпредседател на ДБ Атанас Атанасов, е получил едва 898 гласа. Въпреки това първото място не може да бъде изместено, защото към резултата на Атанасов се добавят и гласовете без преференция.

В листите на “Продължаваме промяната”, ДПС, “Възраждане” и “Български възход” няма размествания според преференциалното гласуване във Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *