Димитър Бербатов може да поеме родния футбол след оставката на досегашния шеф на БФС Борислав Михайлов – Перуката. Михайлов напусна шефското място във футболната ни централа след призива на министър-председателя Бойко Борисов. Димитър Бербатов нееднократно е афиширал амбиции да управлява БФС, а когато напусна националния ни тим заяви, че един ден ще се завърне да оправи футбола ни.

 

Както е известно, той напусна представителния ни тим след скандал с част от досегашните управници на централата (б.р. Емил Костадинов и Йордан Лечков). На този етап обаче не е ясно дали и те ще подадат оставки, както стори Борислав Михайлов.  Легендарният ни вратар, който управляваше футбола през последните 14 г. напусна поста си, след като премиерът Борисов заплаши, че държавата ще спре финансирането на БФС, докато той е на поста.

Всичко това се случи след тежката загуба на националния ни отбор с 0:6 от Англия в европейска квалификация в понеделник. Освен това сега тимът ни е застрашен от големи наказания от страна на УЕФА, защото по трибуните се чуваха расистки скандирания по адрес на тъмнокожите футболисти на съперника.
Рано сутринта във вторник Борисов заяви, че  не иска правителството да има нищо общо с Българския футболен съюз, докато начело на централата е Борислав Михайлов, а освен това е разоочарован от имиджа, който се изгражда на страната, особено след расисткия скандал на мача България – Англия.

“За спортно-техническата част и това, което прави Футболният съюз, ние не се произнасяме. Но когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава, заради група олигофрени или недоброто ръководене на Футболния съюз като протестни действия… А и резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които през годините ние във вид на осветление, настилки, стадиони, ремонти, направихме, не искам по никакъв начин правителството, в лицето на спортното министерство, да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз”, заяви Борисов след заседанието на Съвета по сигурността.

Министър-председателят коментира, че не разгромната загуба от Англия, която е най-резултатната в историята на тима като домакин, го е накарала да поиска оставката на Михайлов. Той е категоричен, че още днес (б.р. във вторник) трябва да започне ревизия в БФС. Няколко часа по-късно такава започна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *