Беновска към премиера Янев: Не ми подсказват по телефона, аз имам акъл в главата си!

Обслужващата ГЕРБ и Борисов журналистка Илияна Беновска опита да изпили нервите на премиера Янев с въпроси по време на днешния брифинг.

Ето и колоритния разговор:

Илиана Беновска: Благодаря Ви, г-н министър-председател, „Беновска пита“ ютюб канал и „Радио К2“, първият ми въпрос е към Вас. Вие зададохте свръхзадачата на правителството, цитирам – „нов стил, да премахнете безнаказаността, безнадеждността и беззаконието“. Наблягате също така на прозрачността и откритостта, не само Вие, но и Вашите министри и г-н Петков.

Кажете ми с каква заръка станахте министър-председател на служебното правителство от страна на президента Радев, който Ви покани, колко пъти сте го виждал и чувал през този месец? И понеже министър Петков сутринта като партизанин на разстрел не искаше да каже шестте фирми, които са ремонтирали язовирите, Вие ще ги кажете ли в името на прозрачността и откритостта? И после имам един въпрос към г-н Петков!

Стефан Янев: Директно Ви отговарям на въпроса за  политическата амбиция за нов тип говорене и свръхамбицията. Мисля, че българските граждани заслужават свръхамбиция, българските граждани заслужават да се демонстрира едно ново начало, и на политическо говорене, и на действие, което да им вдъхне увереност, че нещата са преди всичко в техните ръце. Наясно съм, че с управление от порядъка на два месеца ние не можем да променим държавата, казвал съм го и преди. Но ако покажем, че това е едно добро начало, силата е в хората, силата е в техните ръце, силата е в техните представители, които ще бъдат избрани и ще влязат в следващото Народно събрание, така че тази политика да се продължи и при необходимост да се правят и законодателни промени, така че да се върне и държавността, и да се спре с беззаконието, и да се спре с безнаказаността. Защото това са неща, които зависят от много фактори не зависят от един човек. Аз не съм този човек, който може да осигури всичко това, но се надявам, че съм този човек, който обединява усилията на моите колеги, които сме тук пред Вас, за да дадем това начало и да тръгнем в тази посока. Благодаря Ви!

Илиана Беновска: Не ми отговорихте за президента Радев, искам да питам нещо и министър Петков, въведете малко ред и изслушвайте и журналистите! Ще ми отговорите ли, искам да попитам и министър Петков. Искам, г-н Янев, да ми отговорите за президента Радев и да въведете ред и уважение между журналистите!

Стефан Янев: Добре, изключете си телефона, ако обичате!

Илиана Беновска: Какъв телефон? Записвам си звука. Трябва ли да Ви показвам? Защо да си изключвам телефона?

Стефан Янев: Чудесно! Имате думата БТВ!

Илиана Беновска: Не ми подсказват по телефона, аз имам акъл в главата си! Кажете с президента Радев колко пъти сте се виждали?

Стефан Янев: Колкото пъти е необходимо, толкова пъти се виждам с президента Радев! Какъв е проблемът колко често се виждам с него?

Илиана Беновска: Интересно е, защото Вие провеждате неговата линия в това правителство.

Стефан Янев: На кого, на Вас лично ли Ви е интересно, или на българските граждани?

Илиана Беновска: На гражданите естествено, ние сме гласували за този президент!

Стефан Янев: Президентът е назначил този кабинет и има право да вижда всеки един от министрите по всяко време. Какъв е проблемът? Благодаря, има думата БТВ!

Илиана Беновска: Искам да попитам и г-н Петков, нали казахте, Вие говорихте един час!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *