„Барометър България“: Силвия Кръстева от ВМРО води в надпреварата за кмет на Трявна (графика)

3% процента са недействителните бюлетини и 1% – „Не подкрепям никого, показват данните на социолозите

В събота и неделя (19 и 20 октомври 2019 г.) в градовете Плачковци и Трявна беше проведено симулационно социологическо проучване на „Барометър България“.

Анкетирани бяха 302 души между 18 и 85 години, жени – 52 процента и мъже – 48 на сто.

Анкетираните ползваха бюлетина за симулационно гласуване и импровизирана урна.

При гласуването с бюлетина за кмет се получиха следните резултати:

На първо място е Силвия Кръстева – кандидат на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ с 22,5 процента, на второ място – Мария Пенева, издигната от ГЕРБ с 20,9 на сто, на трето място – кандидатът на Местна коалиция „МИР“ – Татяна Рачева с 15,2%. Следва кандидатът на ПП „БАСТА“ – Людмил Бучев с 11,9%. След тях е кандидатът на МК „Алтернативата на гражданите“ („Движение 21“) – Драгомир Николов с 9,3%, следва МК „Български социалдемократи“ с кандидат Гергана Ганчева – 5,3 на сто. Кандидатите на ПП „АТАКА“, ПП „НФСБ“, ПП „СДС“ и ПП „Движение Гергьовден“ си поделят 11,9 процента от гласовете (от процент и половина до 3 процента) – твърде малък процент, който граничи със статистическата грешка.

3% процента са недействителните бюлетини и 1% – „Не подкрепям никого,“ показват данните на социолозите от“Барометър България“.

При гласуването за общински съветници картината процентно се повтаря. Има малка разлика при партиите и коалициите, които не са издигнали кандидат за кмет, но имат листи за съветници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *