Краси Балъков призна, че националният отбор на България играе слабо в квалификациите и очаквано няма да се класира за финалите на Евро 2020. За новия селекционер на „лъвовете“ загубата е трета поредна, а сега срещу Англия магическият халф си каза, че е било невъзможно да се вземе нещо.

„Това бе урок по динамика, по модерен футбол и импровизация. Ние просто в отделни моменти не успяхме да отговорим на тази динамика на англичаните. Знаехме, че ще ни бъде тежко. Може да звучи странно, но в по-голямата си част тази концепция, с която играхме днес, функционираше. От начина, по който играха футболистите, съм доволен въпреки тежката загуба.
Виждате сами – доста далеч сме от английския футбол, но ние трябва да работим. Това е пътят, няма друг път. От друга страна, видяхме, че когато със самочувствие се играе и футболистите взимат доста правилни решения на терена, се получават нещата. В началото на второто полувреме можехме да изравним резултата.
Ако върнем целия мач, четирите гола са вкарани от четири наши грешки. Един път ни вкараха от игра и това беше след грешен пас на Бодуров. Този футбол, който видяхме от страна на Англия, ако искаме да го постигнем, трябва да започнем отнякъде. Днес беше едно добро начало.

Срещу Ирландия (контрола във вторник) може би ще пуснем доста футболисти, които не участваха днес в тази среща. Някои, които играха днес, може пак да играят. Искаме да видим същото раздаване, същата игра, само трябва да намалим грешките”, каза Балъков.
„Тежък двубой за отбора ни. Играхме срещу един от най-класните съперници в Европа и света. Опитахме се да изпълним тактическите указания, да играем компактно и да търсим нашите шансове на контра атака.

Смятам, че през първото полувреме играхме добре. Резултатът не беше лош. Второто полувреме излязохме напред, хванаха ни на скорост и направихме още грешки.

В началните минути имаше притеснение. На „Уембли” не се играе всеки ден, но се опитахме да дадем максимума от себе си“, каза защитникът Васил Божиков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *