Балтов криел документи от Съвета на директорите

От здравното министерство дадоха повече подробности около мотивите, с които е отстранен директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Припомняме, че уволнението му предизвика бурни реакции и призиви за връщането му. Медиците от „Пирогов“ излязоха на протест в негова защита, синдикатите излязоха с писмо, в което призоваха да не се дискредитира най-голямата спешна болница в страната.

Да коментира ситуацията пред медиите излезе зам.-министърът на здравеопазването Димитър Петров. Той бе пратен да отговаря на въпросите на журналистите, въпреки че именно срещу служебния министър Стойчо Кацаров завялаха обвинения в реваншизъм и чистка.

От Съвета на директорите твърдят, че болницата се управлява абсолютно непрозрачно, каза Димитър Петров.
Не може такава голяма държавна болница като „Пирогов” да се управлява еднолично. От Съвета на директорите твърдят, че не им е предоставено помещение и не са им предоставени материали, които ги касаят, уточни зам.-министърът. По думите му проф. Балтов скрил множество материали, които те са му поискали. Вероятно ще излязат и други факти, каза още той.

Конкретният повод за отстраняването на проф. Асен Балтов е проверката на НЗОК при която, както си спомняте, имаше един междинен доклад, който получихме преди 3-4 седмици. Сега получихме окончателния доклад, който потвърждава констатациите от него, обясни Петров.

Не мога да приема факта един директор на болница да описва атаката срещу него като атака срещу болницата и лекарите. Това, което е правил управителят на една болница няма нищо общо с работата на лекарите, за които всички ние трябва да благодарим, подчерта Петров.

Прави впечатление, че нарушенията са по две пътеки – става дума за бъбречна недостатъчност и чернодробни заболявания. Но това говори за неупражнен контрол и неефективен от страна на директора, добави зам.-министърът.

2 коментара

  1. „Медиците от „Пирогов“ излязоха на протест в негова защита, синдикатите излязоха с писмо, в което призоваха да не се дискредитира най-голямата спешна болница в страната.“

    Тези медици, маши на корумпирани личности, отъждествяват болницата с именно тези корумпирани личности. Защо ли? Ами защото са маши. А дебелооките синдикати да се занимават със защита на интересите на честно трудещите се, а не на крадящите и на мошениците.

  2. Оттеглям си коментара, докато не стане ясно кой по-вече лъже – Кацаров или Балтов.

    Очакваме четвъртата вълна, която ще „помете България“ (цитирам), да разреши спора, който не е кой е по-компетентен в медицината, а кой е по-корумпиран.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *