Археолог със сензационна новина: На път сме да открием общия гроб на Клеопатра и Марк Антоний

Тайнствената гробница се намира в района на Тапосирис Магна, на около 30 км от Александрия, сподели световно известният египтолог и бивш министър по въпросите на античността

Археолози съобщиха, че са много близо до откриването на мястото, където са погребани, по всяка вероятност заедно, последната владетелка на Египет Клеопатра и нейният възлюбен – римският пълководец Марк Антоний.

Учените смятат, че са установили точното местонахождение, където са погребани едни от най-влиятелните фигури от човешката история.

Тайнствената гробница на Клеопатра и Марк Антоний най-накрая ще бъде открита. Тя се намира в района на Тапосирис Магна, на около 30 км от Александрия, сподели световно известният египетски археолог Захи Хавас.

„Очаквам съвсем скоро да се натъкнем на гробницата им, в която са били положени и двамата. На прав път сме и знаем къде точно трябва да разкопаем, за да я открием“, увери Хавас, който е бивш ръководител на eгипетския Върховен съвет по старините и бивш министър по въпросите на античността.

Клеопатра и Марк Антоний се самоубиват през 30 г. пр.н.е. Тогава владетелката на Египет, последната управлявала представителка от династията на Птолемеите, е била на 39 г., а Марк Антоний – на 53 г., отбелязва 20minutos.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *