Арестуваха кмета на Стамболийски Георги Мараджиев

Икономическа полиция претърсва фабриката на сина му, обиск тече и в общината

 

Арестуваха кмета на Стамболийски Георги Мараджиев, който е и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив. Той е бил задържан тази сутрин, съобщава БиТиВи.

По първоначална информация става въпрос за разследване на злоупотреби с европейски средства по проекти.

Икономическа полиция е влязла днес сутринта на проверка във фабриката на семейството на кмета на Стамболийски.

„В момента ме арестуват, не мога да говоря“, заяви градоначалникът пред репортер на сайта, който се свърза с него.

Сътрудниците му нямат връзка с него, тъй като е взет мобилния му телефон от униформените. Местни хора са им съобщили, че Мараджиев е задържан и отведен на разпит. Активисти на ГЕРБ се събират на протест пред Икономическа полиция в Пловдив срещу действията спрямо техния лидер.

Към този момент не ясна причината за ареста. През март той бе разпитван в полицията по сигнал за купуване на гласове.

Тогава Мараджиев заяви, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 г. в Ново село, когато той и местни жители направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция провеждаше акция по време на предизборната кампания. По думите на Мараджиев, го викат за трети път по дадения казус. Според него целта на цялото мероприятие е той да бъде сплашен и да се всее страх в другите кметове на ГЕРБ и членовете на партията.

„Маскирани полицаи са влезли в дома, както на кмета Мараджиев, така и на сина му Рангел. Нямаме още информация какво се случва, за да се организираме на протест. Наши представители заминаха за Стамболийски“, заявиха от централата на ГЕРБ за Пловдив-област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *