„Корнелия Нинова не може или не пожела да удържи единството на групата”, смята депутатът

Има разцепление в БСП, но този факт ще стане ясен и видим след месеци, а сега е видно, че има разцепление в парламентарната група на партията, заяви Антон Кутев в „Тази сутрин”.

Въпреки решението на социалистите да гласуват против кандидатурата на Сотир Цацаров за председател на КП КОНПИ, 27 от червените депутати го подкрепиха.

„Корнелия Нинова не може или не пожела да удържи единството на групата”, смята Кутев.

Що се отнася до мотивацията на неговите съпартийци да гласуват за Цацаров, левият депутат каза, че са различни – някои са го подкрепили от „страх”, но други, които той познава, не са гласували зависимо.

„Лично аз гласувах по решението на групата, защото се борих за него”, разкри Кутев.

Причината да не подкрепи Сотир Цацаров е, че не е видял напредък в борбата срещу корупцията през последните години, а в тази борба главният прокурор има повече правомощия от председателят на КПКОНПИ. Така че едва ли Цацаров ще постигне нещо повече, отколкото по времето, когато е бил начело на прокуратурата, смята Кутев.

Друго, което е отблъснало депутата по време на гласуването, е демонстрираното политическо влияние по време на избора. Зад него стоят „едни хора с медийни империи”, заяви Кутев, а по-късно допълни, че визира Делян Пеевски, но той не е единственият, а става въпрос за 10 души, които управляват всичко.

Самият Цацаров е добър професионалист, което е видно от биографията му, но „не означава., че ако си добър шофьор, караш колата в правилната посока”, заяви Кутев, според когото новоизбраният председател на КПКОНПИ трябва „по-малко да балансира и повече да си гледа работата”, за да е успешен.

Що се отнася до разцеплението в БСП, което започва да става видимо, то е продължение на процесите в партията.

Според Кутев „столетницата” се нуждае от нов и енергичен лидер, но Корнелия Нинова ще бъде преизбрана за председател и няма да има промяна.

Гласуването за размера на партийната субсидия в парламента е показало докъде стигат партийните договорки, заяви Кутев, който отбеляза, че е бил свидетел на случаи, когато само 10 души знаят какво се случва, а при това гласуване никой не е знаел, което показва колко са се оплели в своите „врътки”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *