АКФ пусна снимки на Борислав Сарафов с Пепи Еврото в “Осемте джуджета”

Сигнал за прикрита проверка на КПКОНПИ срещу зам.-главния прокурор Борислав Сарафов е бил пратен до Антикорупционния фонд. От там публикуваха снимки от среща между шефът на Националното следствие със следователя Петьо Петров – Еврото в ресторант “Осемте джуджета”.

Сигналът е анонимен, става ясно още от информацията на АКФ. Потвърждава обаче изнесените вече данни за схемите с неправомерно влияние и използване на прокуратурата като бухалка в частен интерес с с участието на бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров и действащи магистрати.

За тях се заговори в разследването “Осемте джуджета”, направено именно от Антикорупционния фонд. В него главни герои бяха самия Пепи Еврото, съпругата му Любена Петров, бизнесменът Илия Златанов и неговия син Явор.

Снимките се появяват в интересен момент, в който прокуратурата води вътрешна война. Тя избухна след предполагаемия атентат срещу главния прокурор Иван Гешев. Припомняме, че след случилото се обвинител №1 даде пресконференция, в която отправи тежки обвинения спрямо Борислав Сарафов за заговор. Гешев поиска оставката на Сарафов.

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов реагира на изказването на Иван Гешев като поиска да бъде поставен под охрана. Той обвини Гешев, че е неуравновесен и че умишлено държи определени дела “на трупчета”. Самият Сарафов пък внесе сигнал до прокуратурата срещу Гешев и поиска от ВСС предсрочното му освобождаване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *