АЕЦ „Белене” няма да има, всичко е театър

На 19 ноември изтече срокът за оповестяването на така наречената „къса листа” на кандидати за инвеститори

Реални инвеститори за изграждането на АЕЦ „Белене” няма, защото властта знае, че централа няма да строи. Ще продължават да ни заблуждават, че ще я правят, за да се крадат пари. Ще се гласуват средства за разходи, изследвания, анализи. Това заяви ядреният експерт инж. Георги Котев, цитиран от Lupa.bg.

„Ще поръчаме оборудване, което после няма да използваме. Стотици милиони може да бъдат изхарчени по време на театъра с централата”, прогнозира специалистът.

Той разкри, че на 19 ноември е изтекъл срокът за оповестяването на така наречената „къса листа” на кандидати за инвеститори. Американските експерти ще кажат как да продължи играта с уж желаещите да строят централата.

„Корпусът на втори реактор дойде у нас преди година. Не сме го виждали досега. Защо го крият от нас, а го показват на китайци и американци?!”, пита риторично ядреният спец.

„Бойко Борисов на 4 декември в студиото на Би Ти Ви заяви, че американските енергийни експерти ще дойдат на 10-и този месец. В действителност те са пристигнали на 8-и и на 9-и вече са били в Белене. Лъже се, за да не разберем какво се случва. Дано преди да си заминат американците, да обявят какво са се разбрали с тях”, пожела си инж. Котев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *