От утре страната затяга мерките за носене не предпазни маски и провеждането на масови събития

Австрийският канцлер Себастиан Курц обяви официално, че в страната има втора вълна на COVID-19.

„Ставащото в момента е началото на втората вълна от вируса в страната. Броят на новите случаи се увеличава с всеки изминал ден – заяви Курц. – Преди две седмици имаше по около 350 случая, вчера бяха над 850. Ситуацията е особено драматична във Виена, където бяха регистрирани 50% от всички новозаразени в Австрия. Скоро ще достигнем критичното ниво от 1000 случая на ден“.

Канцлерът призова населението да спазва правилата за социална дистанция и задължителното носене на маски. „Очакваме трудна есен и трудна зима, затова нека отговорно да посрещнем предизвикателствата през следващите месеци със същата дисциплина и внимание, с които ги посрещнахме през пролетта“, каза още той.

От утре (14 септември) Австрия затяга правилата за носене на предпазни маски. Те стават задължителни в затворените помещения – магазини и публични институции. Броят на участниците в масови събития също ще бъде ограничен.

Към днешна дата случаите на коронавирус в страната са общо 33 159. От заразените с вируса, 26 760 човека вече са се възстановили, а 756 са починали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *