Кирил Петков е патологичен лъжец, обещал е на БСП да им вдигне резултата с 4%

„Според мен трябва да се гласува с машини, но с други“, каза Тошко Йорданов

„Ще има избори през март. Конфигурацията в парламента е такава, че няма как да се направи правителство. БСП се подмазват на ГЕРБ, но Корнелия Нинова не е толкова луда, за да състави правителство с ГЕРБ“, заяви пред БНТ Тошко Йорданов от ИТН в коментар за съставянето на правителство.

„Според мен трябва да се гласува с машини, но с други. „Продължаваме промяната“ контролират софтуера на тези машини. Всяка една машина може да бъде пипана, ако има желание“, категоричен бе Йорданов.

Според Йорданов Кирил Петков е обещал на БСП да им даде кодовете за машините и че така резултатът им на изборите ще се вдигне с 4%. Припомняме, че депутатът от БСП Георги Свиленски обвини Петков, че е обещал да даде на БСП кодовете, ако оттеглят подкрепата си за промяната в Изборния кодекс. В отговор бившият премиер обяви, че ще го съди за клевета.

Репликиран от водещата, че всъщност Кирил Петков е искал да каже друго, както твърди съпредседателят на ПП, Йорданов заяви: Кирил Петков е патологичен лъжец.

Според заместника на Слави Трифонов изпадането на партията им ИТН от парламента на последните избори доказвало манипулация на резултата. Както и влизането на партията на Стефан Янев в последния момент, след като допреди самия край на изборния ден прогнозно му се даваха под 4%.

Според Тошко Йорданов затова като служебен премиер Янев е имал среща с шефа на „Информационно обслужване“ и след това началникът на държавната компания, която обработва резултатите на изборите, е останал на поста си. А по думите на човека на Слави е трябвало да бъде уволнен. ИТН правили изборите със същите машини, но само те нямали желание „да пипат“, заяви още бившият депутат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *