Връща ли се Вежди в политиката?

Трето дело за клевета завежда скулпторът Вежди Рашидов срещу министъра на културата проф. Велислав Минеков. Пред бТВ Рашидов отговори на обвиненията на Минеков, свързани със строителната фирма „Главболгарстрой“ и къщата му.

„За два месеца направи толкова много глупости, които друг за 10 г. не можа. Ателието на баща му е на 50 м от моята къща, като аз я взех преди те да са взели от държавата две ателиета. „Главболгарстрой“ не строи „Ларгото“, а варненска фирма и това му е грешка, апелирам „Главболгарстрой“ да го осъди, защото не може да се хвърлят клевети“, допълни бившият министър на културата и бивш шеф на комисията по култура в НС.

Рашидов посочи, че „Главболгарстрой“ са построили къщата му и има документи за всичко, а мястото си е негово. Допълни, че от доста време Минеков го следи постоянно, защото са съседи и заради него „и тухличката е платена с фактура“.

Относно настойчивия апел на Минеков – ГЕРБ да се изнесат от централата си в НДК, Рашидов заяви, че партията са настанени законно там.

Скулпторът откри своя галерия, която е подарък от съпругата му Снежана Бахарова. Обясни, че след два мандата като министър на културата се е върнал към изкуството заради здравословното си състояние.

„Политиката е мръсна работа. В 45-ото Народно събрание видях дъното на парламентаризма. Изхарчихме половин милиард лева заради инфантили, които не си дават сметка, че това тежи на джоба на българина “, каза Рашидов. И се заречи, ако го ядосат, пак да се върне в политиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *